Techdepot
  • Home
  • Apps
  • Elektronica
  • Internet
    • Websites
  • Smart home
  • AR en VR
  • Crypto
  • E-commerce
  • Software
  • Streaming
Techdepot
Geen resultaten
Toon alle resultaten
Techdepot
Geen resultaten
Toon alle resultaten
Techdepot
Home Internet

Grote bestanden versturen via e-mail? 12 manieren die je wilt weten

Michael door Michael
2 januari 2024
in Internet
0

Wil je grote bestanden versturen via e-mail, maar weet je niet hoe? Geen zorgen, er zijn verschillende creatieve manieren waarop je dit probleem kunt aanpakken. Laten we eens kijken naar enkele effectieve methoden die je kunnen helpen bij het verzenden van die zware bestanden zonder gedoe.

1. Gebruik een cloudopslagdienst

Wanneer je grote bestanden moet versturen via e-mail, is het handig om een cloudopslagdienst zoals Google Drive, Dropbox of OneDrive te gebruiken. Deze diensten stellen je in staat om bestanden te uploaden naar de cloud en een downloadlink te delen met de ontvanger. Op deze manier hoef je geen grote bestanden als bijlage toe te voegen aan je e-mail, maar kan de ontvanger het bestand eenvoudig downloaden vanuit de cloud.

2. Zip je bestanden

Een andere manier om grote bestanden te versturen via e-mail is door ze te comprimeren. Door je bestanden te zippen, worden ze kleiner en passen ze gemakkelijker als bijlage in een e-mail. Je kunt hiervoor verschillende zipprogramma’s gebruiken, zoals WinZip of 7-Zip. Voeg de gezipte bestanden toe aan je e-mail en verstuur ze naar de ontvanger.

3. Gebruik een bestandsoverdrachtservice

Als je bestanden wilt versturen die te groot zijn om als bijlage toe te voegen aan een e-mail, kun je gebruikmaken van een bestandsoverdrachtservice zoals WeTransfer of SendSpace. Deze diensten stellen je in staat om grote bestanden te uploaden en een downloadlink te genereren. De ontvanger kan vervolgens de bestanden eenvoudig downloaden met behulp van de link.

Bang om de crypto-boot te missen? Het is nog niet te laat.
Bekijk de koersen op Bitvavo

4. Maak gebruik van FTP

FTP (File Transfer Protocol) is een handige manier om grote bestanden te versturen. Met behulp van een FTP-client kun je bestanden uploaden naar een FTP-server en de ontvanger kan de bestanden dan downloaden vanaf die server. Je hebt wel toegang tot een FTP-server en de juiste inloggegevens nodig om deze methode te kunnen gebruiken.

5. Gebruik een externe harde schijf

Als je grote bestanden wilt versturen, kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een externe harde schijf. Kopieer de bestanden naar de externe harde schijf en stuur deze vervolgens per post naar de ontvanger. Op deze manier hoef je geen gebruik te maken van e-mail en kunnen grote bestanden veilig worden verzonden.

6. Maak een gedeelde map aan

Een andere mogelijkheid is om een gedeelde map aan te maken via een cloudopslagdienst. Je kunt hierbij denken aan Google Drive, Dropbox of OneDrive. Maak een map aan en deel deze met de ontvanger. Vervolgens kunnen jullie beide bestanden toevoegen aan deze gedeelde map en ze gemakkelijk met elkaar delen zonder dat je ze als bijlage hoeft toe te voegen aan een e-mail.

7. Gebruik een online bestandsconverter

Soms kan het verkleinen van een bestand niet genoeg zijn om het te kunnen versturen via e-mail. In dat geval kun je gebruik maken van een online bestandsconverter. Met deze tools kun je het bestandsformaat van een bestand wijzigen naar een kleiner formaat, zodat het gemakkelijker te verzenden is.

8. Maak gebruik van een veilige bestandsuitwisselingsdienst

Als je grote bestanden wilt verzenden en zeker wilt weten dat ze veilig aankomen, kun je gebruik maken van een veilige bestandsuitwisselingsdienst. Dit zijn diensten die speciaal ontworpen zijn om grote bestanden veilig en versleuteld te verzenden. Enkele voorbeelden hiervan zijn Tresorit en SecureSafe.

9. Split je bestanden

Een andere mogelijkheid is om je grote bestanden op te splitsen in kleinere delen. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een grote video wilt verzenden. Gebruik hiervoor een programma zoals WinRAR of 7-Zip om het bestand te splitsen en voeg de verschillende delen als bijlage toe aan verschillende e-mails. De ontvanger kan de delen vervolgens weer samenvoegen.

10. Gebruik een peer-to-peer bestandsoverdrachtsdienst

Met een peer-to-peer bestandsoverdrachtsdienst kun je grote bestanden direct delen tussen twee apparaten. Voorbeelden hiervan zijn SHAREit en Xender. Deze diensten maken gebruik van wifi of Bluetooth om bestanden snel en gemakkelijk over te dragen.

11. Maak gebruik van een externe USB-stick

Naast het gebruik van een externe harde schijf, kun je ook kiezen voor het versturen van een USB-stick. Kopieer de bestanden naar de USB-stick en stuur deze per post naar de ontvanger. Dit is vooral handig wanneer je geen toegang hebt tot cloudopslagdiensten of als je geen grote hoeveelheden gegevens wilt versturen.

12. Gebruik een mobiele app voor bestandsoverdracht

Tot slot kun je ook gebruik maken van verschillende mobiele apps waarmee je grote bestanden kunt versturen. Voorbeelden hiervan zijn WeTransfer, ShareIt en Send Anywhere. Deze apps stellen je in staat om grote bestanden te verzenden via wifi of mobiele data.

Waarop letten?

Wanneer je grote bestanden via e-mail wilt versturen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Dit is een overzicht van belangrijke punten:

– Controleer altijd de maximale bestandsgrootte die de e-mailprovider toestaat. Elke provider hanteert namelijk zijn eigen limiet. Als je bestand groter is dan de maximale grootte, kan de e-mail niet verzonden worden.
– Voordat je het bestand verzendt, is het verstandig om het eerst te comprimeren. Hiermee maak je het bestand kleiner, zodat het sneller verstuurd kan worden. Er zijn verschillende programma’s beschikbaar die je kunnen helpen bij het comprimeren van bestanden.
– Een andere optie is het gebruik van cloudopslag. In plaats van het bestand als bijlage toe te voegen aan de e-mail, kun je een downloadlink naar het bestand delen. Op deze manier belast je de e-mailserver niet met een groot bestand en kunnen ontvangers het bestand eenvoudig downloaden.
– Zorg ervoor dat de ontvanger op de hoogte is van de grootte van het bestand. Het kan namelijk voorkomen dat ontvangers beperkt zijn in de hoeveelheid data die ze kunnen downloaden. Het is dan prettig als zij vooraf weten dat het om een groot bestand gaat.
– Verstuur je het bestand naar meerdere ontvangers? Overweeg dan om de e-mail als bcc (blind carbon copy) te verzenden. Hiermee voorkom je dat alle ontvangers elkaars e-mailadressen zien en houd je hun privacy intact.
– Controleer altijd nog een keer de inhoud van de e-mail voordat je op ‘verzenden’ klikt. Het is belangrijk om de juiste bestanden toe te voegen en eventuele typefouten in het e-mailadres te corrigeren.

Door rekening te houden met deze punten, kun je grote bestanden probleemloos via e-mail versturen. Zo zorg je ervoor dat jouw bestanden veilig en efficiënt bij de ontvanger aankomen.

Vorig bericht

Principes van objectgeoriënteerd programmeren toepassen? 10 manieren die je wilt weten

Volgend bericht

Wat is SoundCloud? Dit is wat je wilt weten

Volgend bericht

Wat is SoundCloud? Dit is wat je wilt weten

Slimme gordijnen en jaloezieën automatiseren: zo kun je dat doen

Huisdieren monitoren met slimme camera's: dit wil je weten

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Wanneer is prepaid nog steeds de slimste keuze?

19 juni 2025

Wil je promotie maken als CFO? Dan is technische kennis onmisbaar

19 juni 2025

Wat is een fulfillment center?

17 juni 2025

Is het nog slim om een iPhone 11 te verkopen in 2025?

13 juni 2025

Waar een goed softwarepakket voor restaurants aan moet voldoen

13 juni 2025

Wat is Generative Engine Optimization en waarom het nu belangrijk is

10 juni 2025

Zo geniet je optimaal van de technologie van de tv

10 juni 2025

Opvallen met jouw bedrijf? Zo zorg je dat niemand om je bedrijf heen kan!

6 juni 2025

Palletstellingen optimaliseren je opslagruimte en zo werkt dat

6 juni 2025

Gebruik deze strategieën om alles uit je bedrijf te halen

6 juni 2025

Aanbevolen berichten

  • ipad

    Waarom is mijn iPad snel leeg? Wat te doen aan snel leeglopende iPad-batterij

    0 shares
    Delen 0 Tweet 0
  • iPhone 14 (Pro Max) hard reset: zo kun je alle modellen geforceerd opnieuw opstarten

    0 shares
    Delen 0 Tweet 0
  • Apple Wallet en Google Pay: dit zijn de verschillen

    0 shares
    Delen 0 Tweet 0
  • 8 dingen om te weten over NPO Start Plus

    0 shares
    Delen 0 Tweet 0
  • Hoe maak je een screenshot op de Samsung Galaxy S22 (Ultra)

    0 shares
    Delen 0 Tweet 0
  • Wat is SoundCloud? Dit is wat je wilt weten

    0 shares
    Delen 0 Tweet 0

Over ons

Techdepot is ontworpen om je te voorzien van een gezonde dosis informatie over apps, internet, smart home en meer. We beantwoorden jouw vragen over technologie, waaronder software, hardware en gadgets van over de hele wereld.

Neem contact op

  • Over Techdepot
  • Contact
  • Privacybeleid
  • Adverteren

Recente berichten

Wanneer is prepaid nog steeds de slimste keuze?

19 juni 2025

Wil je promotie maken als CFO? Dan is technische kennis onmisbaar

19 juni 2025

Wat is een fulfillment center?

17 juni 2025
  • Over Techdepot
  • Contact
  • Privacybeleid
  • Adverteren

© 2024 Techdepot - Voor een gezonde dosis technieuws.

Geen resultaten
Toon alle resultaten
  • Home
  • Apps
  • Elektronica
  • Internet
    • Websites
  • Smart home
  • AR en VR
  • Crypto
  • E-commerce
  • Software
  • Streaming

© 2024 Techdepot - Voor een gezonde dosis technieuws.